23 Mart 2012 Cuma

Yeni Tepsim Nasıl Sizce :)

Bu ara peçete transferine takmış durumdayım. Önce rengarenk sabunlar yaptım şimdide çok güzel bir tepsim oldu. Devamıda gelicek gibi gözüküyor. .Buyrun bakalım beğenecekmisiniz. Nasıl yaptığıma aşağıdan bakalirsiniz.



Öncelikle size gereken ahşap bir tepsi ben kendim için büyük bir tane seçtim. Renk olarak akrilik su bazlı beyaz boya kullandım. İşleme önce tepsimizi boyayarak başlıyoruz.



Boyama işlemimiz bitti. Şimdi sıra geldi peçetemizi transfer etmeye öncelikle yapmamız gereken beğendiğimiz bir peçetenin motiflerini kesmek. Ben bu renkli peçeteyi uygun buldum. Motifleri kestim. 3 kat olan peçetenin renkli olan katını ayırıyoruz. Daha sonra tepsimizde nereye uygulama yapacaksak oraya peçete tutkalı sürüyoruz ve kestiğimiz peçeteyi yavaşca katlanmamasına özen göstererek yapıştırıyoruz. Biraz kurumasına müsade ediyoruz. Ardından peçetenin üzerine bir kat daha peçete tutkalı geçiyoruz. Kurumaya bırakıyoruz. Son bir işlemimiz kaldı o da su bazlı verniğimiz sürmek. Bütün peçeteyi fırça yardımıyla vernikledikten sonra artık yeni tepsimiz servise hazır.


Umarım beğenmissinizdir :)

11 yorum:

  1. çok güzel olmuş ellerine sağlık bende bu ara bu işlere takmış durumdayım:)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim. Valla ne olacak bu bendeki transfer çılgınlığı bilemiyorum ;). Ama bi yandanda halimden memnunum zaman geçirmek, stres atmak için birebir.

    YanıtlaSil
  3. Harika bir çalışma yapmışsın çok başarılı boyamışsın, bu arada bloğuna yeni katıldım ilgi alanına uyacağını düşündüğüm bir bloğum var beğenirsen senide bana beklerim Ayşe Hanım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloguma katılmana ve yaptığın bu değerli yoruma çok teşekkür ederim. Bu arada az evvel sana uğradım :)

      Sil
  4. Ellerine sağlık, güzel olmuş yalnız naçizane bir öneride bulunmak istiyorum: o çiçeklerin arasına kelebek de eklesen ne güzel olurdu... Hatta içindeki renkten puantiye bile olur. Ama bu haliyle de güzel devamını bekliyoruz... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın aslında kelebeklerde olsa çok hoş olurdu. Ama ne bilim biraz sade olsun istedim sanırım, ama fikrini kesinlikle değerlendiricem. Değerli tavsiye ve beğenin beni çok mutlu etti çok teşekkür ederim :).

      Sil
  5. çok güzel hatta bence şahane olmuş ellerinize sağlık. bu arada yapılışınıda ayrıntılı olarak anlattığınız için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  6. ÇOK BEĞENDİM, SAKSILAR İÇİNDE YAPILIYOR SANIRIM BU ÇALIŞMALAR,ELLERİNE SAĞLIK(HATİCE ARSLAN DURAK)

    YanıtlaSil
  7. çok teşekkür ederim hatice, evet bir çok şeye uygulanıyor. Ben tepsiyi tercih ettim ;)

    YanıtlaSil

Pekde Güzel Bir Blogmuş Hemen Paylaşayım ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...