21 Nisan 2012 Cumartesi

Kolay Börek Tarifi (Sodalı Börek)

Bugün size yapımı oldukça kolay ama tadı çok lezzetli bir tarif vericem. Hamur işinde çok iyi sayılmazsanız veya en pratiğinden börek nasıl yaparım diyorsanız bu tarifi deneyin bence.


Şimdi geçelim bol resimli tarifimize...

Önce Malzemelerimizi hazırlıyalım

*200 gr. böreklik lor peyniri
*3 adet yımırta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 adet soda
*5 adet yufka


Önce tepsimizi bir güzel yağlıyoruz. Sizin için onun bile resmini çektim kıymetim bilinsin ;)


Tepsimizi yağladıktan sonra süt, yağ, yımırtayı bir kapta karıştırıyoruz. Ve kenara ayırıyoruz.



Şimdi önce yağladığımız tepsiye bir adet yufkayı gelişi güzel bir şekilde yerleştiroruz. Üzerine yaptığımız karışımdan 3-4 yemek kaşığı serpiyoruz. Resimde görüldüğü gibi.


Üzerine ikinci yufkayı aynı şekilde gelişi güzel koyuyoruz ve onunda üzerine karışımımızdan 3-4 kaşık gezdiriyoruz. Sıra geldi üçüncü kata. 3 üncü katta yufkamızı ikiye bölüp birini tepsimize bu sefer muntazam bir şekilde yerleştiriyoruz ve üzerine lor peynirimizi koyuyoruz. Kenarda kalan kısımları içe doğru alıyoruz.


 Yufkamızın diğer yarısınıda yine muntazam bir şekilde üzerine kaplıyoruz. Ve üzerine yöne 3-4 kaşık  karışımızdan koyuyoruz..


Evet son iki yufka kaldı. Bu yufkalardan birini  başta yaptığımız gibi  gelişi güzel bir şekilde koyup üzerine yine karışımızdan 3-4 kaşık gezdiriyoruz. Son yufkayıda gelişi güzel koyuyoruz.

Böreğimiz bitti sayılır. Şimdi güzelce kesiyoruz ve kalan karışımın tümünü böreğimizin tümüne döküyoruz. Son olarakta sodamızı yine döküyoruz ve 10 dakika bekletiyoruz.



Ve son olarak 200 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz ve afiyetle yiyoruz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pekde Güzel Bir Blogmuş Hemen Paylaşayım ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...