26 Mart 2012 Pazartesi

Miss Gibi Bir Havada, Miss Gibi Bir Köy Kahvaltısı ;)

Evet güzel güneşli bir hafta sonunu eve tıkılarak geçirmek olmazdı dimi, bizde attık kendimizi Cumalıkızık'a. Bilmeyenler için söyliyim burası Bursanın bir Köyü. Hatta aranızda hatırlayanlarda olabilir bir ara Küçük Emrahın başröllerinde oynadığı Kınalı Kar dizisi, ayrıca Anneler ve Kızları diye bir dizide bu küçük şirin köyde çekilmişti. Tabi diziyle beraber köyde kalkınmış oldu. Şimdilerde her ev neredeyse restoranta çevrilmiş durumda, köy halkı kendi yaptıkları ürünleri köy meydanında satıyorlar. Ama böyle söylediğime bakmayın köy tüm bu yeniliklere rağmen doğallığı koruyor. Taş patika yollar, yol ortasından akan minik dereler, köy evleri vb. gibi..
Bundan sonra da gittiğim yerleri iyisiyle kötüsüyle sizlerle paylaşmaya calışıcam. Gitmek isteyenler için bir kaç resim çektim.Kahvaltı için gittiğimiz yer Cumalıkızık Bulanlar Konak Restorant’tı. Fiyatlar makul biz indirim yapan bir internet sitesi aracılığıyla kişi başı 11,90 tl. ödedik. Bu güzel bahar günlerinde kaçırmayın derim.

Cumalıkızığın tarihi öyküsü.


Köy meydanı.


Köy halkının meydanda sattığı ürünlerden bazıları. Özellikle cevizli salçayı tavsiye ederim.



Normalde bu patika yoldan su akıyordu, ama sanırım kıştan henüz çıktğımız için su yok şimdilik. Yazın tekrar akar eminim.



Evet işte kahvaltımızı yapıcağımız restorantın önündeyiz.


Mekan iki katlı bu alt katından görüntüler üst kata çıkamadım :( yada unuttum arada kaynadı yani kusura bakmayın ;)
 


Bu arada sadece kahvaltı değil menüde başka seceneklerde mevcut.


Ve kahvaltımız geldi, azıcık bekledik ama çok kalabalık olduğu için normal bence. Kahvaltılıkların hepsi çok tazeydi özellikle salata ve domates organikti sanki. Peynirler çok lezzetliydi, salçaya eşim bayıldı ben biraz biberli buldum. Sınırsız çay mevcut bu arada.


Bu da savaştan sonra pardon yemekten sonra kalanlar :) talan ettik resmen.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pekde Güzel Bir Blogmuş Hemen Paylaşayım ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...